tisdag 27 maj 2014

Paddelhajk

Nu i helgen den 24-24/5-14 åkte vi iväg på paddelhajk. 
Vi startade hos kanotkungen i Åkers styckebruk på lördagsmorgonen. Det var fantastiskt väder och alla var taggade att åka iväg med kanadensarna. Vi delade upp oss i kanotlag och fick vår utrustning.

Under hela hajken hade vi endast en olycka och den skedde direkt. Vi hade en kanadensare som välte vid bryggan vilket resulterade i att Birk och Henri blev blöta men vi lyckades rädda deras packning från att bli blöta genom en snabb insats.

Vi paddlade i motvind under hela hajken men vad gör det när man är på hajk med ett gäng glada scouter.

Till natten hittade vi en liten plätt i skogen där vi satte upp våra vindskydd. Under natten blev vi alla uppätna av myggor vilket var lite jobbigt men efter en god frukost paddlade vi vidare nerför Marvikarna.

Under hajken paddlade vi från Visnaren, genom Marvikarna ner till Klämmingen, totalt var det 1,8 mil (om man paddlar rakt, vilket ingen gjorde).

Resan var relativt lugn med endast lite krusningar/småvågor förutom våra sista 3 km som var i lite kraftigare sjögång. Scouterna hanterade det jätte bra och vi kom fram till utsatt tid tio minuter innan upphämtning.

Under hela hajken har John tagit en massa bilder.
En länk till bilderna hittar ni här under.


Hoppas alla haft en lika bra hajk som vi ledare har haft!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar